Hvad er DJ Pensionistsektionen?

Hvad er DJ Pensionistsektionen?

Du har nået pensionsalderen, eller er på anden vis stoppet i en jobfunktion ved jernbanen, men vil gerne holde forbindelsen til gamle kolleger ved lige.

En oplagt mulighed er medlemskab af DJ Pensionistsektionen, hvor stort set alle, der var medlem af et fagforbund, ved ansættelsesforholdets ophør, kan blive medlem.

DJ Pensionistsektionen

Det er den eneste landsdækkende pensionistforening for tidligere ansatte ved jernbanen.

Dansk Jernbaneforbund varetager som fagforening dine interesser overfor Finansministeriet og arbejdsmarkedets parter med hensyn til eksempelvis pensionen.

I DJ Pensionistsektionen samles trådene, men DJ Pensionistsektionen er meget mere end blot en fagforening. Det er også en forening, der lægger stor vægt på det sociale engagement.

Som medlem af DJ Pensionistsektion får du adgang til følgende tilbud:

  • Fortsat medlemskab af en fagforening, der varetager dine interesser overfor finansministeriet
  • Adgang til hjælp af forbundets socialrådgiver
  • Leje af feriehuse og lejligheder gennem DJ Ferie
    (Kræver at du er forsikret i TJM Forsikring)
  • Pensionistkurser
  • Dansk Jernbaneforbunds lommebog
  • Jernbane Tidende 6 gange om året, hver gang med dedikerede sider om pensionistsektion
  • Mulighed for indmeldelse i en af sektionerne, 14 aktive lokalgrupper spredt over hele landet

Lokalgrupperne er et ekstra tilbud til de medlemmer, der vil bevare tilknytningen til kolleger, der er gået på pension, men lokalgrupperne er meget mere.

Aktiviteter som eksempelvis almindelig hygge, foredrag, virksomhedsbesøg, kortspil, banko, museumsbesøg, bowling, udflugter til ind- og udland er også på programmet flere steder.

For nærværende er prisen for et medlemskab af DJs Pensionistsektion 45 kroner pr. måned, og et medlemskab af en lokalgruppe koster typisk 100,- kr. ekstra om året.

Frister ovenstående eller vil du blot vide mere om DJs pensionistsektionen, er du meget velkommen til enten at kontakte DJ pensionistsektionen eller den lokalgruppe, der passer dig bedst.