Storebæltsulykken: Nu er der sat punktum

Print Friendly, PDF & Email

Fyns politi har besluttet ikke at rejse tiltale mod nogen personer eller firmaer i forbindelse med den tragisk ulykke på Storebælt i januar 2019. Dermed er der nu officielt sat punktum i sagen.

Den 2. januar 2019 mistet 8 mennesker livet og 18 mennesker blev kvæstet, da en løsreven sættevogn fra et godstog kolliderede med et passagertog på vej mod Sjælland. Efterfølgende viste det sig at låsemekanismen – den såkaldte kongetap – havde svigtet. Et svigt som ingen personer dog kunne lastes for med de daværende sikkerhedsprocedurer.

– Politiets afgørelse om ikke at rejse sigtelse betyder, at vi nu får sat et punktum i denne tragiske sag. Det er godt for alle involverede, siger næstformand, Preben Steenholdt Pedersen. – Jeg glæder mig stille over, at ingen medlemmer kan lastes for ulykken. Flere har optrådt yderst professionelt og har direkte modtaget ros fra myndigheder i forbindelse med kortlægningen af ulykken.

– Vi har nu fået nye sikkerhedsprocedurer, der bør betyde, at en lignede ulykke ikke bør kunne ske i hverken Danmark eller resten af Europa. Det er det eneste, man kan glæde sig over i forbindelse med denne ulykkelige hændelse: At vi er blevet klogere og bruger erfaringerne til at forebygge nye ulykker, slutter Preben Steenholt Pedersen.