OK21: HUSK … at bruge din stemme

Print Friendly, PDF & Email

Afstemningen om OK21 forligene er i gang. Den foregår via Internettet. Alle berørte medlemmer har modtaget stemmemateriale i deres e-boks. Du kan stemme frem til og med den 14. april.

HVEM SKAL STEMME
Hvis du er ansat ved en lokalbane, Banedanmark eller er tjenestemand hos DSB (også hvis du er udlånt tjenestemand), så skal du stemme om OK21-forliget. Det handler nemlig om dine løn- og arbejdsvilkår.

Du skal IKKE stemme, hvis du f.eks. er overenskomstansat på Jernbaneoverenskomsten eller på industriens overenskomst i DSB, Arriva, Metro eller et fjerde jernbaneselskab. Hvis du er ansat på Letbanen, skal du heller ikke stemme.

HVAD STEMMES DER OM
Hvis du er ansat som tjenestemand i DSB, skal du stemme om OK-forliget på det statslige område. Et flertal i hovedbestyrelsen anbefaler et NEJ

Hvis du er ansat i Banedanmark, skal du stemme om OK-forliget på det statslige område + organisationsaftale indgået mellem DJ og Banedanmark. Et flertal i hovedbestyrelsen anbefaler et NEJ

Hvis du er ansat ved en lokalbane, skal du stemme om OK-forliget på det kommunale område + organisationsaftalen mellem DJ og KL. Hovedbestyrelsen anbefaler et JA.

Du finder alle forlig og aftaler på vores OK21 temaside: www.djf.dk/ok21

HVAD SÅ NU?
Du har stemmematerialet i din e-boks. Hvis du er stemmeberettiget, men ikke har modtaget stemmematerialet, skal du kontakte forbundet på djf@djf.dk eller ringe til os.