Info fra Sampension: Din pension får opsparingssikring

Print Friendly, PDF & Email

Ansatte i staten med pensionsordning i markedsrente hos Sampension får fra 1. juni 2021 forbedret deres pensionsordning med opsparingssikring.

Opsparingssikring er en forsikring, som sikrer at de penge, du har sparet op til livsvarig alderspension, bliver udbetalt til dine efterladte, hvis du dør inden din pensionering.

Som det er nu, bliver din opsparing overført til fællesskabet, hvis du dør inden du går på pension. Når pengene i stedet går til de efterladte, vil alle medlemmers pensionsudbetalinger typisk blive 1-5 procent mindre, end den er i dag.

Læs mere på sampension.dk

Mulighed for fravalg af opsparingssikring

Som led i aftalen om indførsel af opsparingssikring vil medlemmer med fem år eller mindre til tidligste pensionsalder få mulighed for at fravælge opsparingssikring.

Sampension skal have besked om fravalget senest 30. november 2021. Herefter kan opsparingssikring på Basispension ikke fravælges.

Læs mere på sampension.dk

FAKTABOKS

OPSPARINGSSIKRING I SAMPENSION

  • Opsparingssikring betyder, at de efterladte er sikret fuld udbetaling af opsparingen fra den livsvarige alderspension, hvis medlemmet dør før pensionsalderen
  • Opsparingssikring omfatter ca. 45.000 medlemmer, som har indbetaling til 3 i 1 Livspension, 3 i 1 Opsparing i markedsrente eller Supplerende Pension
  • Indførsel af opsparingssikring betyder, at prognosen for alderspension reduceres med 1-5 procent afhængig af alder og risikoprofil
  • Opsparingssikring er udbredt på det private pensionsområde og i ordninger på det offentlige område
  • Medlemmer med fem år eller mindre til tidligste pensionsalder kan frem til og med 30. november 2021 fravælge opsparingssikring på både Basispension og Valgpension
  • Sampension sender digital besked til alle medlemmer, der får opsparingssikring løbet af uge 17
  • Ca. 4.000 medlemmer, der indbetaler til tidligere ordninger i gennemsnitsrente, får ikke opsparingssikring. De vil fra udgangen af 2021 få tilbud om at skifte til 3 i 1 Livspension, og dermed blive omfattet af opsparingssikringen.

Læs mere på sampension.dk.