Hvad får du i strejkehjælp ved konflikt?

Få artiklen læst op
Getting your Trinity Audio player ready...
Print Friendly, PDF & Email

I øjeblikket forhandles OK23. Det er historisk svære overenskomstforhandlinger. Mange mener derfor, at risikoen for konflikt er større end normalt. Oveni har diskussionerne om store bededag ikke gjort noget nemmere for nogen.

Men hvordan er du egentligt stillet, hvis der udbryder konflikt og din arbejdsplads er udtaget til strejke eller du bliver lockoutet af din arbejdsgiver?

Dansk Jernbaneforbund har netop fastsat konfliktstøtten til kr. 1500.- pr strejkedag. Som fuldtidsansat får du 5 x dagssatsen pr. uge. Du får ikke løn, hvis der er konflikt, men forbundet udbetaler altså konfliktstøtte.

OBS: Det er en forudsætning, at du er indmeldt i Dansk Jernbaneforbund senest 1. marts 2023. Forbundet optager ikke nye medlemmer fra denne dato og før en eventuel konflikt er overstået. (Forbundets love §3 stk. 3.18)

Nye kolleger, der ansættes mellem den 1. februar 2023 og frem til konfliktstart, kan dog stadig optages som medlemmer og dermed få udbetalt konfliktstøtte.

Ingen ved hvor OK23 forhandlingerne lander, men en ting er sikker: Som medlem af Dansk Jernbaneforbund er du sikret, hvis OK23 ender med konflikt.