Fair Forhold på Letbanen?

Print Friendly, PDF & Email

Dansk Jernbaneforbund har i denne uge afholdt medlemsmøder med kollegaerne på Letbanen. Møderne har kastet lys på en stribe forhold, der kalder på øjeblikkelig handling. Forbundet er derfor straks gået i gang med at undersøge en række omstændigheder.


Aarhus Festuge er netop blevet aflyst. Feststemningen var desværre også helt fraværende på de medlemsmøder, som der i denne uge er blevet afholdt med kollegaerne på Letbanen. Forbundsledelsen beskriver møderne som direkte rystende. Der er en bunke forhold, der kalder på øjeblikkelig handling:

Der er en række fortolkninger af overenskomstforhold, der kalder på en grundig granskning. Det handler både om fagretslige forhold, men desværre også afledte sikkerhedsmæssige problemer. Det er alvorligt og det kan blive nødvendigt at inddrage relevante myndigheder.

Der er også en række arbejdsmiljøsager, der straks må tages hånd om. Det er også alvorligt og også her kan blive nødvendigt at inddrage relevante myndigheder.

Endeligt er det afgørende nu at slå tre principper fast:

  • Du skal alene arbejde den tid, du får løn for.
  • Du kan ikke aftale individuelle forhold i strid med overenskomsten.
  • Det er dit ansvar, at du handler sikkerhedsmæssigt korrekt.

Dansk Jernbaneforbund fornemmeste opgave er at stå vagt om kollegaernes sikkerhed, deres overenskomst og deres arbejdsforhold. Derfor vil Letbanen kræve på vores opmærksomhed i den kommende tid. Det er en opgave, som vi tager på os med alvor og beslutsomhed. En opgave som vi alle skal løfte sammen – centralt og lokalt.

Sammen sikrer vi fair forhold på Letbanen