Er du medlem af den rette a-kasse?

Få artiklen læst op
Getting your Trinity Audio player ready...
Print Friendly, PDF & Email

Er du medlem af en a-kasse? Og er du medlem af den rigtige a-kasse? Det kan være både dyrt og dumt at vælge forkert.

Ikke medlem af en a-kasse?

I Danmark er ledigheden lav – heldigvis. Men der er alligevel flere tusinde danskere, der mister deres arbejde hver måned. Mange er heldigvis tilbage i arbejde igen, men tiden mellem job kan være rigtig hård. Især hvis du ikke er medlem af en a-kasse. Det skyldes flere ting:

  • Du risikerer at stå helt uden indtægt i en periode. Man kan nemlig kun få kontanthjælp, hvis man ikke ejer værdier over 10.000 kr. – f.eks. en bil eller et sommerhus. Du kan heller ikke få kontanthjælp, hvis din ægtefælle kan forsørge dig. Så er kassen lukket.
  • A-kassen hjælper dig videre i job. Fra årsskiftet 2024 står A-kassen 100% med ansvaret for at få dig videre i job i de første 3 måneder. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, venter kommunens jobcenter. Der er stor forskel på den hjælp man får i a-kassen kontra jobcentret.

Medlem af en anden a-kasse?

Dansk Jernbaneforbund samarbejder med a-kassen Min A-kasse. Derfor er Min A-kasse eksperter i mennesker med baggrund i jernbanen. Derfor er det smart at vælge Min A-kasse. De kan hjælpe dig godt videre, og de er billigere end de fleste.

Du kan melde dig ind eller skifte a-kasse på www.min-a-kasse.dk