DSB i DI – Jernbaneformand: Det næste slag kæmper vi ved forhandlingsbordet

Print Friendly, PDF & Email

Arbejdsretten har i dag afsagt dom i sagen om DSBs opsigelse af den statslige overenskomst som følge af deres indmeldelse i Dansk Industri (DI). Arbejdsretten har afgjort, at DSB juridisk kan melde sig ind i DI og opsige det statslige aftalegrundlag. I den forbindelse udtaler Henrik Horup, formand for Dansk Jernbaneforbund:
– Vi havde naturligvis håbet på et andet udfald. Men når det er sagt, så er jeg glad for, at vi nu har klarhed over de juridiske konditioner. De næste par dage vil vi nærstudere de juridiske argumenter og blive lidt klogere på, hvad dommerne har lagt vægt på, siger Henrik Horup, der samtidig peger på, at der ikke er nogen mulighed for at anke dommen.
– Det næste slag kæmper vi ved forhandlingsbordet. DSB har ønsket at rive det nuværende aftalegrundlag over. Det havde dagens dom ikke kunne ændre – ligegyldigt udfaldet, siger Henrik Horup.
– Nu skal vi finde en fair løsning. Det skylder vi passagerne og ikke mindst de mange medarbejdere, der har levet med usikkerheden i snart et år, siger Henrik Horup.