DJ VINDER STOR PRINCIPIEL SEJR

Print Friendly, PDF & Email

Metro Service har i en længere periode ikke overholdt Jernbaneoverenskomsten. Det har en voldgiftsafgørelse netop slået fast. Dommen betyder, at kollegaer i Metro nu og for fremtiden får de rigtige tillæg og at Metro Service skal efterbetale tillæg for de sidste 13 måneder.

I Jernbaneoverenskomsten opereres med 2 tillæg for arbejde udenfor almindelig arbejdstid: Et tillæg for ”forskudt tid” – arbejde før kl 06.00 eller efter kl. 17.00 (I folkemunde kaldes det nattillæg) og et tillæg for arbejde lør-, søn- eller helligedage (Mange kalder det weekendtillæg).

Men hvad så, hvis man arbejder før kl. 06 eller efter kl. 17 i en weekend eller på en helligdag? Her mente Metro, at man kunne nøjes med at udbetale weekendtillæg. Men sådan spiller klaveret trods alt ikke. Det er ej heller sådan jernbaneoverenskomsten fortolkes i andre virksomheder. Hvis man er på arbejde f.eks. lørdag nat, ja så skal man både have weekendtillæg og nattillæg

Derfor har Dansk Jernbaneforbund det seneste års tid bokset med Metro Serivce for at få dem til at administrere tillæg korrekt. Det endte i en faglig voldgiftssag, som i dag blev afgjort til fordel for Dansk Jernbaneforbund.

Afgørelsen betyder,

  • at Metro for fremtiden skal udbetale både forskud tid (nattillæg) og Lørdage- Søn- og Helligdagestillæg (Weekendtillæg), når der arbejdes før kl. 06.00 eller efter kl. 17.00 i en weekend eller på en helligdag.
  • at ansatte + tidligere ansatte vil få udbetalt de manglende tillæg for 13/11-2018 og frem til nu. Den 13/11-2018 er dagen, hvor sagen officielt blev indledt.