DJ sætter fokus på sporløbere

Print Friendly, PDF & Email

Dansk Jernbaneforbund, Banedanmark og Transportministeriet sætter i disse uger fokus på sporløbere. Vi er ude med en fælles presseindsats + der er iværksat forskellige kampagnetiltag. Budskabet er kort og godt: Stop dig selv! Vi kan ikke nå at stoppe – #StopDigSelv

Flere kollegaer har allerede stillet sig til rådighed for pressen. Tusinde tak til jer. Vi ved, at jeres beretninger gør indtryk og dermed gør en forskel.

Baggrunden for indsatsen er trist: I første halvår af 2022 er der indrapporteret 733 nærvedpåkørsler – næsten 200 mere end sidste år, som også var et år med mange indrapporteringer.

DJ er stærkt bekymret over udviklingen, og vi vil nok engang opfordre alle til at indmelde sporløbere og nærvedpåkørsler, så vi sammen kan få det rette billede frem – men også så man selv er ordentligt stillet, hvis man på et tidspunkt oplever en psykisk efterreaktion. Det kan desværre ramme os alle.

I forbindelse med indsatsen udtaler Forbundsformand Preben S. Pedersen blandt andet:  – Sporløbere gambler med deres eget liv, men de gambler også med mine kollegaers psykiske helbred. Så bliv væk fra sporet: Det handler ikke kun om dit eget liv – det handler også om andre menneskers helbred.

FAKTA

  • I første halvår af 2022 var der 733 indberetninger om ulovlig færdsel i sporet på landsplan. Det er næsten 200 flere end i første halvår 2021.
  • ”Topscorer” er Københavns Hovedbanegård med 47 hændelser, hvilket er næsten en firdobling i forhold til 2021.
  • Blandt de stationer, hvor der er flest indberetninger, er Hjørring, Kolding, Hellerup, Østerport og Nørreport.