Da der gik Trump i Transportministeren

Print Friendly, PDF & Email

Af Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund

Der er faktisk lidt Donald Trump over det: Den forsmåede politiker, der på de sociale medier får afløb for sine frustrationer over egen uformåen ved at sparke nedad. Men selvom det altså er set før, så har jeg fortsat svært ved at tro mine egne øjne, når jeg læser Transportminister Ole Birk Olesens seneste opslag på facebook:

Opslaget kan bedst beskrives som en kollektiv sviner til medarbejderne i DSB. Medarbejdere der ifølge ministeren ”ikke opfører sig eller optræder korrekt”. Kilden til ministerens skideballe er opslag på facebook. Opslag ministeren åbenbart gerne deler uden omtanke eller indsigt.

Og så gør ministeren også lige gøre opmærksom på, at det faktisk slet ikke er hans ansvar – ansvaret er DSB’s bestyrelses. En bestyrelse, der er helt utrolig kompetent (modsat DSB’s medarbejdere på gulvet?), fordi bestyrelsen er udpeget af ministeren.

Kunne man forestille sig en sundhedsminister, der skældte ud på sundhedspersonalet og delte dårlige patientoplevelser på facebook? Eller en forsvarsminister, der kritiserede de danske soldater for deres indsats? Nej, vel? Gælder der en anden standard for DSB’s medarbejdere? Er der dømt fri mobning? Og viser ministeren gerne vejen?

Det er DSBs frontmedarbejdere, der til dagligt står på mål for virksomheden. Når signalerne driller eller materiellet svigter, er det frontmedarbejderne, der tager skraldet fra de frustrerede passagerer. Når IC4 togene ikke kan køre eller når signalprogrammet ikke virker – så er det frontmedarbejderne, der lægger ryg til alle frustrationerne over beslutninger truffet langt fra deres virkelighed.

Men vi stiller gerne op. Vi tager vores tørn. Vi brænder nemlig for jernbanen i Danmark. Vi møder derfor hver dag på job med ét eneste ønske: At gøre vores bedste for at togtrafikken ruller i Danmark. Hvad med ministeren? Hvad brænder han egentligt for?

Vi har brug for ministerens opbakning. Ikke hans forhånelse på facebook. Vi savner en leder, der tør udvise tillid til sine medarbejdere og skabe arbejdsglæde med sine udtalelser. En leder der står på mål for os. Det er i virkeligheden, det mindste man kan forlange af en leder i år 2018.