Aflyste tog på Holstebro-Skjern: Dansk Jernbaneforbund går på jagt efter løsninger.

Print Friendly, PDF & Email

Foto: Region Midtjylland

I december 2020 overtog Midtjyske Jernbaner strækningen Holstebro-Skjern fra Arriva, men nu møder de kritik: I juli 2021 har Midtjyske Jernbaners aflyst ca. 200 afgange. Årsagen er ifølge Midtjyske Jernbaner mangel på lokomotivførere. Situationen er uholdbar og derfor går Dansk Jernbaneforbund nu på jagt efter de gode løsninger.

– Vi er nødt til at finde ud af, hvor skoen trykker præcist. Hverken passagerne eller vi som fagforening kan være tjent med den nuværende situation. Derfor vil Dansk Jernbaneforbund hurtigst muligt afholde et medlemsmøde med kollegaerne hos Midtjyske Jernbaner, siger Preben S. Pedersen, der er næstformand i Dansk Jernbaneforbund og fortsætter:

– Vi har alle en klar interesse i, at toget er et troværdigt transporttilbud. Derfor må vi på banen så hurtigt som muligt. Mange mennesker er helt afhængige at toget og derfor skal toget selvfølgelig køre, som køreplanen lover.

– Jeg forstår, at det handler om mangel på lokomotivførere. Og derfor spiller vi som fagforbund nu på banen: Vi skal finde de gode løsninger, så Midtjyske Jernbaner har det personale, der skal bruges til at fremføre tog, siger Preben S. Pedersen.

– Umiddelbart får man jo den tanke, at det handler om de samlede løn- og arbejdsvilkår hos Midtjyske Jernbaner. Men jeg kan forstå, at ledelsen hos Midtjyske Jernbaner klart afviser den forklaring. Derfor indkalder vi nu til medlemsmøde, så vi kan få dialogen med kollegaerne om, hvor skoen præcist trykker, siger Preben S. Pedersen