15.000 til børnehospital

Print Friendly, PDF & Email

Pensionistsektionen giver 15.000 kroner til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital

Som repræsentanter for DJ Pensionisternes Sektion var Poul-Christian Svoller-Petersen og Lone Agri på besøg på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, for at aflevere overskuddet fra salget af de sidste 500 bøger ”Flabobben, Gabanøjsen og klokken Ti minutter i to”, af Sara Klærke.

Tekst: Lone Agri

Vi blev modtaget foran Tryllebjerget, lavet af kunstneren Jens Galschiøt, af Mette Sorang Kjær, der er velfærdskoordinator.

Mette viste os rundt på hospitalet og fortalte os om stedet.

Tryllebjerget giver gode oplevelser

Tryllebjerget giver fortællinger, musik, teater, trylleri, sæbebobler og meget mere.

Tryllebjerget er både en fysisk og en Internet sparebøsse for indsamling af penge til gode oplevelser for alle børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital behandler alle typer sygdomme hos børn og unge i alderen 0-18 år. Børnehospitalet er indrettet som en samlet enhed i et børne- og familievenligt miljø midt i OUH, hvor man gør en stor indsats for at forberede børnene til de undersøgelser og behandlinger, som de skal igennem.

De 15.000 kr. fra Pensionistsektionen bliver brugt på H C And badges, som uddeles til børnene og bruges af personalet.

HC And er et såkaldt edutainment program (sammensat af education og entertainment – betegnelsen bruges om undervisningsmaterialer, der både underholder og lærer) for børn i 3-7 års alderen, hvor der fortælles om og introduceres til de forskellige undersøgelser, behandlinger og diagnoser i ”børnehøjde”.

Læs mere på www.hcand.dk